
Kawa jest naszą pasją, stąd pomysł na założenie palarni.
Na rynku jest bardzo dużo firm kawowych, co więc wyróżnia naszą kawę?
Przede wszystkim jakość ziaren. Pracujemy na ziarnach typu premium i speciality. Są one sprowadzane z najlepszych plantacji całego świata i testowane przez najlepszych fachowców w branży.
Drugą cechą jest sposób produkcji. Kawę wypalamy w sposób tradycyjny, klasycznie w piecu bębnowym. Metoda ta jest znacznie dłuższa niż metody przemysłowe, pozwala jednak na wydobycie z kawy wszystkich jej walorów.
Trzecią cechą jest świeżość naszej kawy. Dostarczamy ją bezpośrednio do klienta w krótkim czasie po wypaleniu. Jest to bardzo ważne dla zachowania pełni i bogactwa smaku naszych ziaren.
Jeśli chcą Państwo spróbować innych kaw, niż te ogólnodostępne w sieciach, zapraszamy do nas.